Booty Angel Demi

Ik ben van oorsprong echt plat plat.

Wie Demi Dingerdis

Wat Booty trainer & Instagram influencer

Instagram demidfit

Bouwjaar 1992

Afkomst Nederland

Heb je altijd al zo’n goede bil gehad?

Nee, absoluut niet. Ik ben van oorsprong echt plat plat, in tegenstelling tot mijn zus die wél van nature volle rondingen heeft. Als ik naast haar liep schaamde ik mij toch altijd een beetje. Zo rond mijn achttiende werd ik erg dun en vier jaar later stopte ik met sporten. Ik woog toen nog maar 49 kilo, veel te weinig. Ik at heel gezond, maar door het trainen ging alles er razendsnel af.

 

Op mijn vierentwintigste besloot ik dat het anders moest: ik ging samenwerken met een coach en leerde hoe je eigenlijk moet eten en trainen om net zulke mooie rondingen te krijgen als die fitgirls die hun lichaamsdelen op social media laten zien. Ik wilde een volwassen vrouwenlichaam hebben met volle billen, mooie rondingen en duidelijke spieren en toch slank blijven.

Hoe ben je van plat naar deze shape gegaan?

In eerste instantie ben ik gaan bulken: tien maanden lang at ik zes keer op een dag. Elke dag weer 3.000 calorieën. Rijst, pasta’s, zoete aardappel, eiwitten… Zat ik vol, dan at ik toch door, want ik had overschot op mijn billen nodig om spieren te kunnen laten groeien. By the way, het was een clean bulk: schone voeding zonder bende. Daardoor bleef mijn vetpercentage laag: ik ging van 14 naar 18 procent. Qua gewicht ging ik van 49 naar 60 kilo.

 

In mijn training legde ik ondertussen de focus op mijn billen. Er is een tijd geweest dat ik zeven dagen per week trainde, maar daar raakten mijn spieren overprikkeld van. En ikzelf trouwens ook.

Nu train ik vijf dagen per week. Twee dagen daarvan richt ik me echt op mijn billen en één dag train ik vooral mijn benen: squats, trainen met mijn eigen gewichten en trainen met de Bootytrainer band om mijn benen, waarmee ik extra weerstand creëer zonder mijn spieren te overbelasten.

 

 

Wat is je favoriete biloefening?

De hip thrust. Ha, eigenlijk heb ik er een gruwelijke hekel aan, want het is een vreselijke oefening, maar het is wel de beste én de meest motiverende. Je voelt gewoon de pump in je bil.